Backup uw pc Veilig wachtwoord Veilige router Beveilig uw PC
Home | Malware | STAPPENPLAN | Virussen | Spyware | Dialers | Phishing | Trojans | Computerinbraak | Rootkits | Spam | Security Tests | Security Software | Colofon
Beveilig uw PC


» Home
» Malware
» STAPPENPLAN
» Virussen
» Spyware
» Dialers
» Phishing
» Trojans
» Computerinbraak
» Rootkits
» Spam
» Security Tests
» Security Software
» Colofon

Trojan verzamelt half miljoen bankaccounts

Een groep cybercriminelen is erin geslaagd om in tweeënhalf jaar tijd de gegevens van meer dan een half miljoen bankrekeningen, bankpassen en creditcards te stelen. Dat maakte het RSA FraudAction Research Lab bekend. Op basis van onderzoek naar het Trojaanse paard Sinowal (ook wel Torpig of Mebroot genoemd) ontdekte het laboratorium dat de bende de login namen van ongeveer 300.000 bankrekeningen heeft gestolen en daarnaast informatie van eenzelfde aantal creditcards en bankpassen heeft bemachtigd.


Is uw pc ook zo traag? Op deze website leest u alles over het beveiligen tegen en het gratis verwijderen van o.a. trojaanse paarden. Ook na verwijdering van trojaanse paarden blijft uw pc helaas vaak traag. SLOW-PCfighter is nieuw en scant uw pc razendsnel op fouten en problemen. Daarna repareert hij deze net zo snel.
Laat uw pc gratis scannen op fouten!

 

Oplichting via trojans in Duitsland!

De politie in Duitsland heeft zeker tien oplichters opgepakt die met behulp van Trojaanse paarden klanten van Duitse banken hebben bestolen. De georganiseerde bende gebruikte Trojaanse paarden om wachtwoorden en transactienummers (tan's) te achterhalen, waarna de ene rekening na de andere werd geplunderd. De trojans werden per email verzonden, zogenaamd namens Deutsche Telekom, eBay International AG en enkele andere toonaangevende instellingen. Zodra de mail werd geopend werd de pc van het slachtoffer meteen geïnfecteerd door de trojan horse en konden de criminelen toeslaan.

TROJANS VOORKOMEN

Trojans voorkomt u door voorzichtig te zijn. Altijd kritisch en alert blijven ten opzichte van downloads is de beste preventieve maatregel tegen trojaanse paarden. Verder kunnen een goede virusscanner aangevuld met een persoonlijke firewall u veel leed besparen. Zie de tips voor pc beveiligingssoftware.

TEST UW COMPUTER

Of uw computer is besmet met een trojan horse of andere soorten malware, kunt u via deze website online testen met behulp van de online malware scan.
Op de website Onlinepctest.nl vindt u een overzicht van online scanners waarmee u uw pc kunt testen op malware en andere kwetsbaarheden.

WAT ZIJN TROJANS?

Een trojan (Trojan Horse) is een (klein) programma dat zich, vaak vermomd als een nuttig programma, op uw harde schijf nestelt. Een trojan horse maakt op uw pc vervolgens stiekem een ingang voor andere gebruikers. Een kwaadwillende kan via internet en via die ingang toegang krijgen op uw computer en daarmee doen wat hij wil (zie computerinbraak). Er zijn trojans met als doel om uw persoonlijke gegevens te pakken te krijgen of te verwijderen, maar er zijn ook trojans die uw computer 'slechts' misbruiken om andere computers op internet op te sporen. Of om uit uw naam spam te versturen.

HOE RAAKT UW PC BESMET MET EEN TROJAN?

Veel trojans worden via programma's als KaZaA en Windows Live Messenger verspreid. Vooral software-bestanden worden gebruikt om trojans in te verstoppen. Het downloaden van illegaal gekopieerde software is altijd riskant. Ook via webpagina's kunnen trojaanse paarden worden overgebracht. Let altijd goed op wanneer uw browser u vraagt een applicatie te installeren. Zie ook de tips voor computerbeveiliging.

Trojans zijn een grote bedreiging op internet. Virusscanners kunnen ze niet altijd even goed herkennen, waardoor trojans ongemerkt binnen kunnen dringen. Dagelijks infecteren trojans miljoenen computers. Gelukkig zijn er maatregelen die het risico op trojans beperken. Lees de tips rechts in het computerbeveiliging stappenplan.

 

 

Steeds meer Trojaanse paarden

Verschillende fabrikanten van antivirussoftware melden dat het aantal trojaanse paarden dat op pc's worden aangetroffen en verwijderd nog altijd blijft stijgen.
Vaak verleiden de aanvallers hun slachtoffers om op een link te klikken op een website die het Trojaanse paard installeert, bijvoorbeeld door te beweren dat de link naar een bijzondere foto of video leidt. De kwaadaardige software kan allerlei problemen veroorzaken. Vaak wordt de trojan horse gebruikt om spam te verzenden, inloggegevens voor bankwebsites of e-mail te onderscheppen, of om hinderlijke advertenties te tonen.

 

Wist u dat?

De Trojan Horse is vernoemd naar het legendarische paard van Troje uit de oudheid. Een groep soldaten overmeesterde de Griekse stad Troje doordat ze verstopt in een houten paard de stad binnen konden komen. De poortwachters lieten het paard binnen, omdat ze dachten dat het een geschenk was.